Dansk

Dansk, gloser

09. oktober 2005 af Fjolset (Slettet)
Er i gang med at skrive note til "Et udvalg omkring en generation" af Dan Turéll (1981).

Nogen der har noget om det, eller kender nogle link?

Anyway det væsentlige, der er nogle ord jeg ikke forstår og min ordbog har jeg glemt i skolen.

1. konstitutionelle
2. eminent (vigtigt?)
3. codylt
4. metronom
5. stanseriarbejder
6. plejlstænger
7. rekreation (samme som recreation?)
8. at værke
9. sisyfos
10. Land og Folk
11. akkordarbejde (et eller andet med musik)
12. melankolsk (sørglighed?)

Tak.

Svar #1
09. oktober 2005 af Fjolset (Slettet)

note= noter
Det sidste er også, hvad er en "eufemisme"?

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#0

1= noget der er i overensstemmelse med et lands forfatning. Eller det kan være et medfødt anlæg.
2=fortæffeligt

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2005 af Mac3 (Slettet)

1. det kommer lidt an på forbindelsen. Hvis det er som politisk begreb (og det er det nok), betyder det forfatningsmæssigt. Vi har konstitutionelt monarki, hvilket betyder at monarkiet er begrænset i forhold til forfatningen.

2. særdeles godt, fremragende.

3. slangudtruk fra 60'erne (tror jeg), som betyder fedt/sejt.

4. en metronom er et musisk redskab, der slår takten.

5. på et stanseri trykker man former ud af materiale, ex. metal, læder.

6. et eller andet i en bilmotor, tror jeg nok.

7. ja, det er det samme som det engelske ord.

8. at gøre ondt: det værker i mine led.

9. et sisyfos-arbejde er et stykke arbejde, der ikke kommer nogle vegne.

10. et blad udgivet af kommunistpartiet.

11. ingen musik. Man bliver aflønnet i forhold til, hvor meget man har produceret.

12. trist, sørgmodig

Svar #4
09. oktober 2005 af Fjolset (Slettet)

Mange tak mac3.

Nogen der kan uddybe:

6. plejlstænger

Svar #5
09. oktober 2005 af Fjolset (Slettet)

Ville også være fedt hvis nogle havde noget om denne tekst. Kan nogen karakteriserer Dan Turéll's (generelt) sprog i hans tekster.

Skriv et svar til: Dansk, gloser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.