Kemi

Kemi afl. hjælp! ):

07. april 2013 af Netcity (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har virkelig svært ved at forstå hvad det er jeg skal, i disse opgaver. ): Vær sød at hjælp! Vil betyde en MEGET for mig!!!! Opgaven er nemlig til imorgen!

Vedhæftet fil: Hjælp.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
07. april 2013 af ChemistryIsKey

Opg. 1)

Reaktionen er

     B2H6 + 3 O2 --> 2 HBO2 + 2 H2O

a)

Find stofmængden af diboran ved

     n(diboran) = m / M = 50 g / (27.67 g/mol) = 1.81 mol

Du ser at diboran og HBO2 reagerer i forholdet 1:2. Derfor må stofmængden af HBO2 være

     n(HBO2) = 2 · n(diboran) = 2 · 1.81 mol = 3.62 mol

Således er massen af HBO2 lig

     m(HBO2) = n(HBO2) · M = 3.62 mol · (43.82 g/mol) = 158.6 g

b)

Du har allerede stofmængden af diboran

     n(diboran) = 1.81 mol

Du ser at diboran og O2 reagerer i forholdet 1:3 og derfor er stofmængden af O2

     n(O2) = 3 · n(diboran) = 3 · 1.81 mol = 5.43 mol

Således er massen af O2

     m(O2) = n(O2) · M = 5.43 mol · (32.0 g/mol) = 173.76 g

--------------

Resten af opgaverne er opbygget på næsten samme måde, så prøv selv :)

Husk dog at i opgave 4.20 a)

          For at mængderne er ækvivalente skal deres stofmængdeforhold også være
          (Følgende udsagn skal være opfyldt:   n(P4) = n(Cl2) / 6)

Og i opgave 4.24 udregner du udbytteprocenten med formlen

     Udbytteprocent = m(praktisk) / m(teori) = 18.3 g / m(resultat fra opgave 4.19)

:)


Svar #2
07. april 2013 af Netcity (Slettet)

Find stofmængden af diboran ved

     n(diboran) = m / M = 50 g / (27.67 g/mol) = 1.81 mol

 

- Er det meningen du ikke har beregnet 3 O2? Siden du har fået 27,67?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2013 af ChemistryIsKey

Nej det er fordi den molare masse for diboran (B2H6) findes ved

     M(B2H6) = 2 · M(B) + 6 · M(H) = 2 · (10.81 g/mol) + 6 · (1.008 g/mol) = 27.67 g/mol

Herefter kan du så beregne stofmængden af diboran idet du nu både kender massen (50 g) og den molare masse for stoffet (27.67 g/mol) ved formlen

     n = m / M = 50 g / (27.67 g/mol) = 1.81 mol

:)


Svar #4
07. april 2013 af Netcity (Slettet)

Sådan som jeg har forstået, er det fordi 3 O2 ikke er nødvendigt at finde eftersom vi er ude efter B2H6 ?

K = 39,10 * 2 + Pt = 195,08 + Cl = 35,45 * 4
Molar massen =  415,08

- Hvordan finder jeg så massen? Har ikke engang mol?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. april 2013 af ChemistryIsKey

Hvilken opgave er du i? :)


Svar #6
08. april 2013 af Netcity (Slettet)

- Var min opfattelse rigtig forstået?

4.19 :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. april 2013 af ChemistryIsKey

Du har beregnet den molare masse for cisplatin helt rigtigt.

Grunden til 3 O2 ikke blev taget med i den molare masse for B2H6 er at det ikke indgår i molekylet. Der er jo to reaktanter: 3 O2  og  B2H6  og deres molare masser skal således beregnes for sig     :)


Skriv et svar til: Kemi afl. hjælp! ):

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.