Matematik

Isolere t i formlen:

07. april 2013 af raaambo (Slettet)

Jeg har fået denne opgave for, som jeg nu har lidt svært ved, håber nogle kan hjælp mig:

Isoler t i formlen y=a+bet

Tak på forhån! ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af ChemistryIsKey

     y = a + bet

     y - a = bet

     log(y - a) = t · log(be)

     t = log(y - a) / log(be)

:)


Svar #2
07. april 2013 af raaambo (Slettet)

Tak skal du have! Det var virkelig venligt af dem :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2013 af ChemistryIsKey

Haha ingen problemer mand! :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Resultatet i #1 er forkert, idet log(bet) ikke er lig med t·log(be) , men i stedet lig med log(b) + t·log(e).

Da der nu indgår en naturlig eksponentialfunktion et, er det mest nærliggende at benytte den naturlige logaritmefunktion ln(). Man finder i stedet

et = (y-a)/b ,

og dermed

t = ln( (y-a) / b ) = ln(|y-a|) - ln(|b|) ,

forudsat, at (y-a) / b > 0 .


Skriv et svar til: Isolere t i formlen:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.