Matematik

Bestem areal af trekant ABC

07. april 2013 af ezzyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg skal op til terminsprøve i morgen og prøver at finde ud af den her øvelse. 

"På figuren ses en retvinklet trekant ABC, hvor b = 8 og c = 10. 
Bestem længden BC og bestem arealet af trekant ABC. 

Jeg har fundet af længden af siden BC er 6 cm. 
Jeg ved at formlen for arealet = 1/2 * h * g. 
Grundlinjen er 8 cm. Men højden har jeg jo ikke, vel? 
Så hvordan finder man den? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af PSXL

Når det er en retvinklet trekant, har du bestemt højden, som er længden BC. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. april 2013 af mathon

 

                  a = √(c2 - b2) = √(102 - 82) = 6

                  T = (1/2) • a • b = (1/2) • 6 • 8


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2013 af 123434 (Slettet)

 

 

      

                   

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. april 2013 af Budsmoke

Den ene af dine kateter udgør højden mens den anden er din grundlinje :)


Svar #5
07. april 2013 af ezzyy (Slettet)

Nårh, ej det er godt :D Det giver jo mening, tak for det. 


Skriv et svar til: Bestem areal af trekant ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.