Matematik

Determinanter

08. april 2013 af Stats

Hvordan skal jeg finde rødderne i 2'eren?

Nogen der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (2)

Svar #1
08. april 2013 af peter lind

Der findes 2 indlysende rødder nemlig 0 og 1. Du kan derfor sætte a(a-1) ud foran en parentes. Tilbage bliver et andengradspolynomium, som du kan løse på sædvanlig måde


Svar #2
08. april 2013 af Stats

Tak skal du have

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
08. april 2013 af Stats

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
08. april 2013 af Stats

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven er

Man har, ved at trække række 2 fra række 1, række 3 fra række 1, og række 4 fra række 1, at

det A =

1  a    a2    a3
0  a    0      0
0  0  a2-a   0
0  0    0    a3-a

og da matricen nu er en diagonalmatrix, er determinanten lig med produktet af diagonalelementerne:

det(A) = 1·a·(a2-a)·(a3-a)  = a3·(a-1)·(a2-1) = a3·(a-1)2·(a+1) ,

der er et polynomium i a af grad 6, og det er helt faktoriseret, så alle rødderne kan aflæses.
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2013 af peter lind

#5 Teksten under opgaven stemmer ikke. Det er da række 1 du trækker fra de følgende. Så er der 2 fortegnsfejl, som går ud mod hinanden når determinanten beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Den ændrede matrix i #5 fremkommer ved at beholde række 1 ; den nye række 2 er den gamle række 1 minus række 2; den nye række 3 er den gamle række 1 minus række 3; den nye række 4 er den gamle række 1 minus række 4 .


Skriv et svar til: Determinanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.