Matematik

Bestem x, således at overskudet er størst

08. april 2013 af Nannaskov94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Overskuddet i en virksomhed kan bestemmes ved funktionen
f(x)=80 * x0,4-4x-100,        x E (0;130),
Hvor f(x) er overskuddet (i tusinde kr.), og x er antal solgte ton.
b) Bestem x, således at overskuddet er størst.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2013 af peter lind

find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0


Svar #2
08. april 2013 af Nannaskov94 (Slettet)

Men hvad bliver 0,4 til når man differentiere det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. april 2013 af peter lind

Din definition af funktionen er meget uklar, så jeg kan ikke besvare spørgsmålet


Svar #4
08. april 2013 af Nannaskov94 (Slettet)

f(x)=80 * x^0,4-4x-100 så skal jeg gange de 0,4 med 80. Men hvad bliver de 0,4 som er opløftet så til?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. april 2013 af peter lind

Der gælder generelt at (xn)' = n*xn-1. Hvis n =0,4 får man 0,4*x0,4-1 = 0,4*x-0,6


Svar #6
08. april 2013 af Nannaskov94 (Slettet)

Okay. mange tak


Skriv et svar til: Bestem x, således at overskudet er størst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.