Kemi

Kemi

09. april 2013 af rhyhanna (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvilke carboxylsyrer dannes, når følgende aldehyder oxideres.

a)ehanol
b) propanol
c)3-methylbutanal

er der nogen som kan hjælpe, forstår simpelthen hen ikke hvordan jeg skal håndtere det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2013 af aatgsue (Slettet)

Jeg ved at ethanol kan oxideres til ethansyre


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2013 af mathon

 

    a)   ehanol --->   ehansyre = eddikesyre

    b)   propanol   --->   propansyre = propionsyre

    c)   3-methylbutanal
   --->   3-methylbutansyre = isovalerianesyre


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

                        ox                          ox
    R-CH2OH    ----->     R-CHO     ----->     R-COOH
    primær alkohol                 aldehyd                   carboxylsyre

                             ox                                
   R1-CHOH-R2     ----->     R1-CO-R2   
   sekundær alkohol                      keton

 en tærtiær alkohol oxideres ikke af milde oxidationsmidler


Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.