Matematik

Bestem f'(x)

09. april 2013 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

En funktion f har forskriften f(x)=x^4+5x

Bestem f'(x)

Jeg ved lige helt, hvordan jeg gør.

Pfh. Tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2013 af peter lind

Brug (xn)' = n*xn-1


Svar #2
09. april 2013 af Onleene95 (Slettet)

Du må undskylde, men jeg forstår ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2013 af peter lind

Hvad forstår du ikke ?. Det er en af de mest almindelige formler til differentiation, der er angivet. Den må du have hørt om siden du har fået opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2013 af sashii

Når du skal finde f'(x) af en funktion, bruger du som Peter Lind har skrevet: 
(xn)' = n*xn-1

 

F.eks.:
f(x) = 3x3 + 2x

Vi starter med første led 3x3:
Her vil n = 3
n ganges med vores konstant 3, og vi får 3 * 3 = 9
Herefter skal vi sige: n - 1. Altså 3 - 1 = 2 
Derfor vil f'(3x3) = 9x2

 

Nu tager vi andet led, 2x:
Her vil n = 1 
n ganges med vores konstant 2, og 2 * 1 = 2 
Derfor vil f'(2x) = 2             -->    huskeregel: (kx)' = k. En konstant efterfulgt af x, vil altid blot være konstanten (f.eks. vil 10x differentieret blot give 10)

f(x) = 3x3 + 2x
f'(x) = 9x2 + 2

 

Prøv nu selv med din egen :)


Svar #5
09. april 2013 af Onleene95 (Slettet)

Mange tak, Sashii! 

Det hjalp meget! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2013 af sashii

Det var så lidt :) 


Skriv et svar til: Bestem f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.