Kemi

Hjælppp! (kemi)

09. april 2013 af peter09 (Slettet) - Niveau: A-niveau

fra sættet

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120817%20stx122_KEM_A.ashx

2

En af de mest anvendte alfahydroxysyrer til hudpleje har strukturen

a) Angiv stoffets systematiske navn.2-hydroxyethansye


Mælkesyre er den mest fugtgivende AHA. Cleopatra udnyttede allerede for
over 2000 år siden denne fugtgivende effekt ved at bade i mælk.
Der fremstilles en opløsning A af mælkesyre ved at opløse 3,00 g mælkesyre i
demineraliseret vand i en 100 mL målekolbe og fylde op til stregen med vand.

b) Vis, at den formelle stofmængdekoncentration af mælkesyre i
opløsning A er 0,333 M

n=m/M=3gr./0,33M=9,09 mol og Cmælkesyre= 9,09mol/0,1L=90,9 mol/L

c) Beregn pH i opløsning A ved 25 o

Skal PH-regnes vha. PH=log(cs) ? eller skal PKs eller Pkb slås op?


Svar #1
09. april 2013 af peter09 (Slettet)

fandt ud af opgaven :D


Skriv et svar til: Hjælppp! (kemi)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.