Matematik

Differentialligning fuldstændig/partikulær løsning gennem P

09. april 2013 af JanieJones (Slettet) - Niveau: A-niveau
En differentialligning er givet ved: dy/dx +1/x*y = 5x^3 , x > 0

a) Bestem den fuldstændige løsning til differentialligningen.
b) Bestem en forskrift for den partikulære løsning, hvis graf går igennem punktet P(2, 18).

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2013 af peter lind

Den homogene kan løses ved separation af variable. Derefter kan man gætte på at et polynomium er løsning til den inhomogene ligning. Alternativt brug panserformlen


Svar #2
09. april 2013 af JanieJones (Slettet)

Shit det forstod jeg så ik et ord af.. :/

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2013 af peter lind

Jeg ved ikke hvad du har lært om differentialligninger og dermed ikke om du har lært om separation af variable eller har hørt om panserformlen.

separation af variable kan du læse om på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/difflign.html#foerste

Panserformlen.

Hvis du har differentialligningen

y' + a(x)y = g(x)  og A er en stamfunktion til a(x) er løsningen

y = e-A(x)∫eA(x)*g(x)dx


Skriv et svar til: Differentialligning fuldstændig/partikulær løsning gennem P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.