Matematik

Differentialregning

09. april 2013 af Sapfort (Slettet)

Jeg er helt ny til differentialregning. Jeg prøver på at lære det på egen hånd - altså uden at være på et hold.

Hvilke differentiationsregler er det, som damen snakker om ved ca. 1:34?

Altså, hvordan ved hun at f'(x) er lig 2x?

Se Link: http://youtu.be/C-qetq6fG3k


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at differentiere funktionen f(x) = x2 .

Man benytter den generelle regel

(xn)' = n·xn-1

som du sikkert kan finde i din bog.


Svar #2
09. april 2013 af Sapfort (Slettet)

Jeg har ingen bøger om dette.

Så:

f(x) = x8
har 
f'(x) = 8x-7

Er det rigtigt? Jeg her ikke helt sikker på hvordan (xn)' skal tolkes.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke rigtigt.

(xn)' betyder den afledede af funktionen xn .

For funktionen f(x) = x8, er n = 8, og man har så f '(x) = 8·x8-1 = 8·x7 .


Svar #4
09. april 2013 af Sapfort (Slettet)

#3 Ah. Jeg satte et minus ved en fejl. :P


Mange tak. Jeg har nok flere spørgsmål snart.


Svar #5
09. april 2013 af Sapfort (Slettet)

f(x) = 13x3-2x
er lig
f '(x) = 36x2-2

Er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er ikke helt korrekt, da 13·3 = 39, ikke 36.


Svar #7
09. april 2013 af Sapfort (Slettet)

Ups og tak.

I denne video

Tangentliniens ligning

Siger hun at:
f(x) = 5x2+3x-1 bliver f '(x) = 10x+3

Hvad sker der med -1?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

-1 er en konstant. Differentialkvotienten af en konstant er lig med 0.


Svar #9
09. april 2013 af Sapfort (Slettet)

#8 Aha. Så konstanterne forsvinder, hvis de ikke er ganget med en variabel?


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

En konstant funktion er en funktion af formen f(x) = b·x0 = b . Hældningskoefficienten for en konstant funktion er lig med 0.


Svar #11
09. april 2013 af Sapfort (Slettet)

#10 Okay. Det kan jeg godt se. : )


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.