Matematik

Forståelse af ligning

10. april 2013 af Netcity (Slettet)

Jeg har svært ved at forstå 2 ting:

1) Denne ligning:

-2 = 3-4/x-2

Facit er x = 2,5

2) Er denne forståelse rigtig - hvis nej, kunne du forklare hvorfor?

"Det fortegn der står foran det pågældende tal angiver hvad tallet er (om det : +,-,*,/) . Tallene, faktorerne osv. deler ikke samme fortegn! F.eks 2*4 er det ikke *2 , *4  men-> Det er (+2)(*4)."

- Håber der er kloge hoveder derude, der kan hjælpe mig ! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2013 af PeterValberg

ser ligningen således ud ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med.

 


Svar #3
11. april 2013 af Netcity (Slettet)

Pvm:

Nej.  -2 = (3−4)/(x−2) Altså 3 er med i divisionen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. april 2013 af PeterValberg

altså:

bemærk at x≠2 da du ikke må dividere med 0, så hvis en løsning bliver netop 2, må du forkaste den

-2 = (3 - 4)/(x - 2)    reducér tælleren i brøken
-2 = -1/(x - 2)           gang begge sider med (x - 2)
-2(x - 2) = -1            dividér begge sider med -2
x - 2 = 1/2                læg 2 til på begge sider
x = 2,5                      resultat

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2013 af RoberDølhus (Slettet)

-2 = (3-4)/(x-2)

(4-2x) / (x-2) = (3-4)/(x-2)

(4-2x) = (3-4)

-2x = 3-4-4

2x = 5

x = 2,5

 

Edit, var for sløv..


Svar #6
15. april 2013 af Netcity (Slettet)

-2 = (3 - 4)/(x - 2)    reducér tælleren i brøken
-2 = -1/(x - 2)           gang begge sider med (x - 2)
-2(x - 2) = -1            dividér begge sider med -2 -> Når du dividere forsvinder parentesen og det 2tal i parentsen eller det 2tal foran parentesen?
x - 2 = 1/2                læg 2 til på begge sider -> Burde det ikke være: x-2 = -1/-2? Jeg ved godt at ved begge tilfælde giver det = 5/2.
x = 2,5                      resultat


Skriv et svar til: Forståelse af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.