Fysik

elektriske felter

10. april 2013 af nadja4 (Slettet)

Hej , er der nogen der kan hjælpe mig med det her opgave?

Mellem to vandrette metalplader er der et homogent elektrisk felt. Afstanden mellem de to plader er 5,0 cm og feltstyrken er 25 kV/m.

a) Beregn spændingsforskellen mellem pladerne.

En tynd vandret stråle af elektroner frembringes af en elektronkanon, hvor de acceleres af en spændingsforskel på 3000 V.

b) Beregn elektronernes fart.

Strålen af elektroner sendes ind i feltet mellem de to ovenfor nævnteplader.

c) Bestem størrelsen af elektronernes acceleration i det elektriske felt.

Ved at tilføje et vandret magnetisk felt vinkelret på bevægelsesretningen kan vi fremstille et hastighedsfilter.

d) Hvor stærkt skal B-feltet være, for at elektronerne passerer gennem de to felter uden afbøjning ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2013 af peter lind

a)  E = V/d'

b) Energi = e*V = ½mv2

c)  F = q*E

d) F = q*v*B = q*E


Skriv et svar til: elektriske felter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.