Matematik

Beregn liter i tagrende

10. april 2013 af Vvssup (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej jeg har brug for hjælp med et regnestykke. Jeg skal beregne hvormange liter vand der kan være i en tagrende hvor radius er 54, diameter er 108 og højden er 9,5, alle mål er i mm og tilsnittet er 250(10") vh. Malene

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2013 af Krabasken (Slettet)

250(10") vh ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2013 af PeterValberg

#1 der menes sikkert 250 mm (svarende til ca. 10 tommer (10")

 

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2013 af PeterValberg

Er der en skitse eller tegning til opgaven, som du kan uploade ?

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
10. april 2013 af Vvssup (Slettet)

Hvordan uploader jeg? For der er en tegning. Kan jeg ta et billed af den og hva så?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2013 af PeterValberg

#4 under boksen, du skriver i, står der ... > Vedhæft fil

eller upload dit billede på:   http://billedeupload.dk/    og giv os et link 

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2013 af SuneChr

Skal lige gange med l til sidst.

Vedhæftet fil:SP 1004132024.PNG

Svar #7
10. april 2013 af Vvssup (Slettet)

her får I lige et billed af opgaven.

Vedhæftet fil:20130410_201451.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2013 af PeterValberg

Okay, så giver det hele mere mening

tværsnittet består af en halvcirkel og et rektangel

volumen må være:

V = (0,5·π·r2 + d·h)·længden

hvis du sætter alle mål ind i dm, så kommer volumen ud i dm3, hvilket svarer til liter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
10. april 2013 af Vvssup (Slettet)

Ok det lyder fornuftigt men der er jo ingen længde angivet, hvilket er lidt mærkeligt? Og lige et sidste spørgsmål, når du siger alle mål ind i dm er det så en bestemt knap på lommeregneren eller noget med kommaet? Ja det er virkelig svært når det er mange år siden man har gået i skole:-)

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. april 2013 af PeterValberg

100 mm = 10 cm = 1 dm

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. april 2013 af PeterValberg

Nu er jeg ikke VVS'er, derfor spørger jeg måske lidt dumt, - hvad er "tilsnittet" ?
 

Hvis du ikke kan finde oplysninger mht. længde, så sæt længden til 1 m (10 dm)
på den måde får du tagrendens volumen (i liter) pr. løbende meter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. april 2013 af PeterValberg

hov, - dobbelt af samme UPS

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #13
10. april 2013 af Vvssup (Slettet)

Tilsnittet vil sige man har en zinkplade på 250 mm bred og den buges til en tagrende (halvcirkel) så er den 10 tommer og tak for svaret det gir menning nu men hva er dobbelt af det samme?

Brugbart svar (0)

Svar #14
10. april 2013 af PeterValberg

Mit sidste indlæg kom på portalen to gange (gad vide hvorfor), så jeg slettede den ene :)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #15
10. april 2013 af Vvssup (Slettet)

Ok fint nok tak for hjælpen:-)

Svar #16
10. april 2013 af Vvssup (Slettet)

Mange tak for hjælpen
Venlig hilsen Jesper og Malene

Brugbart svar (0)

Svar #17
10. april 2013 af PeterValberg

det var da så lidt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Beregn liter i tagrende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.