Matematik

HJÆLP LIGE NU!!!

10. april 2013 af AS01 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

HEY FOLKENS JEG HAR VIRKELIG BRUG FOR HJÆLP LLIGE NU!!!! skal aflevere den imorgen!!!!

 

b) I 1925 blev der ophængt endnu en klokke i Saint Patrick´s Cathedral. Vægten af denne klokke er 550 pund.

Hvilken diameter vil denne klokke have, hvis den følger samme funktion som de øvrige klokker? 

  DER MEDFØRER EN BILLED TIL TEKSTEN MED KU DESVÆRRE IKKE SÆT DEN IND


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2013 af PeterValberg

Vi skal vist lige have flere oplysninger.....en funktionsforskrift fx

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. april 2013 af AS01 (Slettet)

Forskriften for f ved exponentiel regression er 151.363*1.05801^x


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2013 af PeterValberg

hvor x er klokken vægt ? og f(x) klokkens diameter ? eller omvendt ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
10. april 2013 af AS01 (Slettet)

yeps !!!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2013 af AMelev

Er du sikker på, at det er eksponentiel vækst og ikke potensvækst?

Hvad står variablene x og f(x) for? Det er jo nok diameter og vægt men hvad er hvad?

Hvis du får det specificeret, kan du måske selv klare spørgsmålet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2013 af PeterValberg

Udfra funktionsforsriften og oplysningen om klokkens vægt
kan du regne dig frem til dens diameter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2013 af 123434 (Slettet)

Hører det her skema med til opgaven?

Diameter (tommer) 29,5  31,5  34,0  35,0  36,5  38,0  42,0  47,0  49,5  55,0  62,0
Vægt (pund)             801    925   1050 1116  1109  1253 1638 2122 2467 3339  5089

 


Svar #8
10. april 2013 af AS01 (Slettet)

yaaaaah den gør, jeg ku desværre ikke vedhæfte med .... men jap det gør


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. april 2013 af PeterValberg

det gør det sikkert, - det ligner de data, som du skal lave regression over for at finde
sammenhængen mellem diameter (x) og vægten (f(x))

men det havde du gjort, ikke ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
10. april 2013 af AS01 (Slettet)

jaa peter men jeg kan ikke finde ud af den her opgave. 

b) I 1925 blev der ophængt endnu en klokke i Saint Patrick´s Cathedral. Vægten af denne klokke er 550 pund.

Hvilken diameter vil denne klokke have, hvis den følger samme funktion som de øvrige klokker?

 

nogen der gider forklare mig hvordan jeg skal regne den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. april 2013 af PeterValberg

Hvis forskriften er:

f(x) = 151.363*1.05801x 

hvor f(x) er vægten og x diameteren

så skal du løse:

550 = 151.363*1.05801x

mht. x som er klokkens diameter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #12
10. april 2013 af AS01 (Slettet)

skal de to tal ganges med hinanden peter eller hvad? :S


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. april 2013 af PeterValberg

x = (log(550/151,363))/(log(1,05801))

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Din regression er korrekt - så det er bare at indsætte klokkens vægt i stedet for x  -  og så regne :-)


Skriv et svar til: HJÆLP LIGE NU!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.