Matematik

tabel

11. april 2013 af Kemal8240 (Slettet)

Tabellen viser sammenhørende værdier af højde og rumfang for en bestemt serie af karafler.
Højde (cm) 5  10  15  20  25  30
Rumfang (cm3) 20 157 530 1256 2453 4239
I en model antages det, at sammenhængen mellem højde og rumfang kan beskrives ved  en funktion af typen V(x)=b*x^a

hvor v (x) Vxbetegner rumfanget (målt i cm3), og x betegner højden (målt i cm). 
a) Benyt tabellens data til at bestemme en forskrift for V

hjææælp ':(


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2013 af AMelev

Potensregression


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2013 af lfdahl (Slettet)

a. Benyt to punkter i tabellen - f.eks. (10,157) og (25, 2453):

Der skal åbenbart gælde:

V(10) = b a10 = 157, og V(25) = b a25 = 2453

V(25)/V(10) = (b a25)/(b a10) = a15 = 2453/157

⇒ a = 15√(2453/157) = ...

Bestem b ved at bruge et af punkterne.

F.eks.: b a25 = 2453 ⇒ b = 2453/a25 = ...

 

 

 


Skriv et svar til: tabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.