Fysik

Hjælp til fysik opg

11. april 2013 af willerboy (Slettet) - Niveau: B-niveau
En sten falder fra toppen af rundetårn i Kbh.
Tårnet er 35 m højt.
Vi går ud fra at luftmodstanden er uden betydning.
A) beregn, hvor langt stenen er faldet, og hvilken fart den har efter 2,0s.
B) beregn, hvor lang tid, det tager at falde de 35m.

Svar #1
11. april 2013 af willerboy (Slettet)

Glemte lige at skrive at det var forklaring af fremgangsmåden, jeg er ude efter.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2013 af thesimonf (Slettet)

Nævner opg ikke stenens masse?


Svar #3
11. april 2013 af willerboy (Slettet)

Nej, desværre.

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2013 af mathon

kinematik:

bevægelse med konstant acceleration

                    s = (1/2) • a • t2  +  vo • t  +  so       som med    vo = so  og  a = g
giver
                    s(t) = (1/2) • g • t2

    a)
                    s(2) = (1/2) • (9,81 m/s2) • (2 s)2 = 19,62 m

    b)
                    s = (1/2) • g • t2

                    t = √(2s/g) = √(2 • (35 m) / (9,81 m/s2)) = 2,7 s
    


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2013 af mathon

lille korrektion til #4 i 4. linje

kinematik:

bevægelse med konstant acceleration

                    s = (1/2) • a • t2  +  vo • t  +  so       som med    vo = so = 0  og  a = g
  


Skriv et svar til: Hjælp til fysik opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.