Matematik

Løs ligningen

11. april 2013 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

unktionerne f og g er givet ved
f(x)=-x^2+1.5x^2+6x-1 og g(x)=6.5-x

Løs ligningen f(x)=g(x)

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2013 af Budsmoke

-x^2+1.5x^2+6x-1=6.5-x

isoler x.. :)


Svar #2
11. april 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

f(x)=-x^3+1.5x^2+6x-1 og g(x)=6.5-x

Skrev forkert i første indlæg.. det var -x^3

facit siger x=-2,5 v x=1 v x=3

så jeg skal vel løse den som en andengrads ligning på en eller anden måde..


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. april 2013 af PeterValberg

Er du sikker på at forskriften for f er korrekt ? det giver ikke rigtig mening med to andengradsled
mon ikke det er:

f(x) = -x3 + 1,5x2 + 6x - 1

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2013 af mmmille (Slettet)

Det er en andengradsligning, så du skal bruge formlen til denne :)

 

http://regneregler.dk/andengradsligning.jsp

 

den står i højre side.


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. april 2013 af PeterValberg

#2 så er f(x) jo en tredjegradsligning.

du sætter f(x) = g(x) og reducerer, - derefter løser du ligningen (med CAS-værktøj):

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.