Matematik

Løs ligningen f(x)=2

11. april 2013 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

F(x)=2x+1
F(x)= -x+4

Løs ligningen f(x)=2 



Er det bare sådan her så?:


F(x)=2x+1=2 
og så isolere x? 

og det samme ved F(x)=-x+4 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2013 af SuneChr

f(x)  = 2x + 1

g(x)  = - x + 4

f(x) = 2  ⇒  2x + 1 = 2  ⇒  x = 1/2

g(x) = 2  ⇒  - x + 4 = 2  ⇒  x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2013 af mette48 (Slettet)

Det er svært at bedømme om din udlægning af opgaven er rigtig, når du ikke skriver hele den oprindelige opgavetekst.

Jeg er i tvivl fordi du skriver F(x) det ene sted og f(x) det andet. Nogle gange betyder F(x) stamfunktionen til f(x). Jeg ved ikke om det er tilfældet her.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2013 af SuneChr

Ja, så skulle det så være


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2013 af mette48 (Slettet)

F(x)=2x+1   ⇒    f(x)=2

løs ligningen for f(x)=2 hvilket vil være opfyldt for alle værdier af x

F(x)= -x+4   ⇒    f(x)=-1 hvilket ikke er opfyldt da f(x) skal være 2

Jeg kender ikke opgaveteksten, men noget tyder på at F og f har samme betydning i denne opgave.


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x)=2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.