Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Produktion - faktor

11. april 2013 af Gomd (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgave 3 (løn-faktor input-fuldkommen konkurrence)
Antag at produktionen i en virksomhed kan skrives som:’
Hvor L er mængden af arbejdskraft.
Antag at lønnen er 60$ pr. dag og at virksomheden kan sælge sine produkter til 10$ under F.K.
a) Hvor mange medarbejdere vil virksomheden ansætte
b) Hvor mange medarbejdere vil virksomheden ansætte, hvis lønnen faldt til 30$

For at profitmaksimere skal MRPl=W altså lønnen.    
   
Så 10*(12-2L)=60 og vi får L til at være     3
   
Hvis lønnen falder til 30 så betyder det:   
   
10*(12-2L)=30 og vi får L til at være     4.5

 

Det er denne jeg ikke kan finde ud af.

Opgave 4 (løn-faktor –input- monopolistisk konkurrence)
Antagelser om produktionen er som i opgave 4. Men denne gang står virksomheden med efterspørgselsfunktion der hedder:
a) Beregn den nye optimale anvendelse af arbejdskraft under antagelse at lønnen er henholdsvis 30$ og 60$.


Skriv et svar til: Produktion - faktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.