Matematik

vektorer

11. april 2013 af beli96 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej SP,

 

Jeg er gået i stå ved en opgave om vektorer, håber i kan hjælpe mig. Opgaven lyder: ''I et koordinatsystem er der givet 2 vektorer a= 2 over -3 og b= 1 over 4. Find vektor (3a)*b og 4a - 3b -> 2

 

jeg håber at i kan hjælpe mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2013 af peter lind

Det giver ikke rigtig nogen mening at tale om vektoren(3a)*b. Den næste hvad menes med ->2 ?


Svar #2
11. april 2013 af beli96 (Slettet)

#1 Undskyld, jeg mente Bestem (3a) *b. 4a -3b^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2013 af peter lind

Det giver heller ikke nogen mening. Den første er jo blot den gamle. Kan du ikke indlægge den originale tekst i en fil evt. som et skannet billede


Svar #4
11. april 2013 af beli96 (Slettet)

#3 Det er den opgave der er markeret med en streg

Vedhæftet fil:IMG855.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2013 af peter lind

Der gælder (3a)·b) = 3(a·b) og a·b har du beregnet ved det foregående spørgsmål.

Du kan også finde 3a ved at gange hver af de 2 koordinater med 3 og så finde skalarproduktet.

|4a-3b|2  finder du ved

1. find 4a og 3b

2. træk disse vektorer fra hinanden

3. Gang den fremkomne vektor skalært med sig selv


Svar #6
11. april 2013 af beli96 (Slettet)

#5 Okay tusind tak for din hjælp! Men kan du ikke også give mig dine svar så jeg kan se om jeg har regnet rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. april 2013 af peter lind

jeg har ikke udregnet dem


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.