Matematik

Koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne

11. april 2013 af Cerebrum (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej matematiker :)

Jeg har været i gang med at løse en opgave som lyder følgende.

Funktionerne f og g, er givet ved

f(x)=6x-0,5 og g(x)= -x+7

Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkter mellem grafen for f og grafen for g.

Jeg har gjort følgende:

sat begge funktioner lig hinanden og har fået:

6x-0,5+x-7=0

jeg fandt diskriminanden d til 169.

jeg fandt rødderne x1=1 og x2= -7/6

Her er det jeg står af. Hvorfor i helved får jeg en negativ rod? når jeg tegner grafen skære den ved ca. x=4.

Nogen kan hjælpe ? Jeg er sikker på at min metode er korrekt, men noget må jo være gået galt :/

Mange tak på forhånd

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2013 af peter lind

Den ligning du kommer frem til er ikke en andengradsligning da potensen er -½.

Den nememste måde du kommer over med problemer er i stedet at løse ligningen f(x)2 = g(x)2 Vær her opmærksom på at du kan komme til at indføre en falsk rod, så gør prøve bagefter


Svar #2
11. april 2013 af Cerebrum (Slettet)

Mange tak for dit svar Peter.

Du har jo fuldstændig ret, at det ikk er en andengradsligning.

Men jeg synes ikke jeg forstår med hvad du mener f(x)2 = g(x)2

Så skulle jeg jo slet ikke have beregnet diskriminanden.

Forstår ikke rigtigt det du mener?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2013 af peter lind

Hvis du beregner f(x)2  kommer du af med kvadratroden. Alternativ kan du også indføre y = kvrod(x), x = y2. Der vil du også slippe af med kvadratroden


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2013 af hbhans (Slettet)

6/√x = -x + 7.

Sættes √x = t fås 6/t = -t2 + 7, hvilket fører til tredigradsligningen

-t3 + 7t -6 = 0

Denne ligning har 3 løsninger men kun de 2 er relevante.


Skriv et svar til: Koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.