Matematik

Potensregneregler

12. april 2013 af Chaite (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave, som lyder at jeg skal reducere dette udtryk

a3*an*(-a)4*(-a)2n=a3+n*(-a)4+2n

jeg kender godt potensregnereglerne, og jeg kn se, at grundtallet for de to foerste faktorer er ens, saa jeg burde laegge deres eksponenter sammen, tilsvarende gaelder for de sidste to faktorer. Men det er ikke korrekt, jeg kan ikke lige se, hvad det er, jeg har overset eller mangler eller goer forkert? Er der nogle, der lige kan hjaelpe mig paa vej? :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2013 af PeterValberg

udnyt regnereglen:

(p·q)n = pn·qn

således at fx:

(-a)4 = (-1·a)4 = (-1)4·a4 = 1·a4 = a4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. april 2013 af Chaite (Slettet)

Aah. Det giver god mening.

Så der kommer til at stå

a3+n*a4*a2n=a3+n+4+2n=a3n+7

Og det er også, hvad der står i facitlisten. Tusind tak, Peter. Det gav god mening :-) 


Skriv et svar til: Potensregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.