Matematik

Differenskvotienten

14. april 2013 af nani1596 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:

''udregn funktionstilvæksten delta y, når f(x)= 4x og xo= 3. Udregn differenskvotienten delta y/h ''

og hvordan udregner man differenskvotienten uden lommeregner? :)
 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man indsætter i definitionen for differenskvotienten

(f(x0+h) - f(x0)) / h

idet man benytter forskriften for den givne funktion, og også at x0 = 3.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. april 2013 af mathon

f(x)= 4x

            Δy/Δx = 4/1 = 4               uanset x-værdien


Svar #3
14. april 2013 af nani1596 (Slettet)

altså f ' (x) = 4

men hva skal man så med 3 tallet ?? :-/


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. april 2013 af mathon

 

                [f(3+h) - f(3)] / h  = [4(3+h) - 4•3] / h


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Genlæs #1. Man skal her benytte definitionen for differenskvotienten, og ikke kendskab til, hvorledes funktionen differentieres.

(f(x0+h) - f(x0)) / h = (4·(x0+h) - 4·x0) / h = 4h / h = 4 .

Resultatet er uafhængigt af x.

 

 


Svar #6
14. april 2013 af nani1596 (Slettet)

nåår okaay på den måde :D

nu fortsår jeg det

taaak alle sammen :D


Skriv et svar til: Differenskvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.