Matematik

Hjælp til monotomiforhold

15. april 2013 af Almv (Slettet)
Nogen der kan hjælpe med denne opgave .
Der er lagt to billeder ud.
Vedhæftet fil: image.jpg

Svar #1
15. april 2013 af Almv (Slettet)

Forrtsættelse af opgaven
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Har du tænkt dig at lægge for selv - ?

Eller venter du bare på, at vi regner opgaverne for  dig?

;-)


Svar #3
15. april 2013 af Almv (Slettet)

Skal nok regne det selv , men vil gerne vide hvordan man skal regne det ud ..
Hvis du har tid og vil bruge din tid på at regne det for mig vil jeg da heller ikke have noget imod. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Du kan jo starte med at finde m(0), altså hvormange, der er smittet, når det hele starter . . .

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2013 af c_aastrup

m'(t) og m''(t) vil også være nyttige at regne ud.

Er der noget specifikt du er i tvivl om hvordan man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2013 af Krabasken (Slettet)

For mig at se må der være fejl i forskriften, idet den pågældende funktion tilsyneladende ikke har noget maksimun mellem = og +∞

Se vedhæftede skitse

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Ups - der skulle ha' stået mellem 0 og +∞

;-)


Svar #8
16. april 2013 af Almv (Slettet)

jeg forstår det ikke. måske er det bedst at du viser mig det .. hvis du kan


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Det er såmænd meget enkelt -

Sådan som jeg ser det, er det ikke muligt at besvare de pørgsmål, der ønskes besvaret i denne opgave.

Det er muligt, jeg har lavet en fejl - men vi må vente til andre ser opgaven og enten foræller, hvad JEG gør forkert - eller om det er FORSKRIFTEN, der er forkert.

Før kan jeg desværre ikke rigtig gøre noget . . .

Sorry

:-(


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. april 2013 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvis du har set min graf - hvor finder du da et maximum fx. ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Antallet af personer, der bragte smitten ind på skolen må være m(0) = 0,993 , dvs 1 person.

Med m(t) = 200 / (1 + e5,3-t) fås

m '(t) = 200·e5,3-t / (1 + e5,3-t)2 > 0 for alle t.

Funktionen m(t) er strengt voksende, og det største antal elever, der får sygdommen er da grænseværdien af m(t) for t gående mod uendelig, dvs 200. Det nås i praksis til tiden t = 12.

Man løser ligningen m(t) = 150 , dvs

e5,3-t = 200/150 -1 = 1/3 , eller

et = 3·e5,3 , eller

t = 5,3 + ln(3) = 6,40

Sygdommen spredes hurtigst, hvor m ''(t) = 0 . Vi har

m '(t) = m(t)2 · e5,3-t / 200 . Dermed er

m ''(t) = 2m(t)·m '(t) · e5,3-t / 200 - m(t)2 · e5,3-t / 200 , og dermed

m ''(t) = 0 ⇒ 2m '(t) -m(t) = 0 , eller

2·m(t) · e5,3-t / 200 = 1 ,

der fører til ligningen

et = e5,3 , dvs.

t = 5,3 .

Til dette tidspunkt er m(t) = 200/(1+1) = 100 , og m '(t) = m(t)2 / 200 = 50 .


Svar #13
16. april 2013 af Almv (Slettet)

okay mange tak !


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. april 2013 af Krabasken (Slettet)

TAK - Andersen 11!

;-)


Skriv et svar til: Hjælp til monotomiforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.