Matematik

Hjælp til at gennemskue udregning

10. oktober 2005 af MY3922 (Slettet)
x -x
ê - ê
——————————
2
————————————
x -x
ê + ê
——————————
2

2·x
ê - 1
og det skal være lig = ——————————
2·x
ê + 1
men hvad er der gjort hvor kommer + og -1 fra??

Svar #1
10. oktober 2005 af MY3922 (Slettet)

skriver det lige om!

Svar #2
10. oktober 2005 af MY3922 (Slettet)

(exp(x)-exp(-x)/2)/(exp(x)+exp(-x)/2)
= (exp(2x)-1)/(exp(2x)+1)

hvad har de gjort for at få + og -1 frem?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

Hvad betyder exp?

e^2?

Svar #4
10. oktober 2005 af MY3922 (Slettet)

det er e^x

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

(exp(x)-exp(-x)/2)/(exp(x)+exp(-x)/2) =

(exp(x)-exp(-x))/(exp(x)+exp(-x)) =

(exp(2x) - 1)/(exp(2x) + 1) (*)

I sidste skridt forlænges "eksponentialbrøken" med exp(x), og man benytter potensregnereglen

exp(x)*exp(y) = exp(x+y)

som jo gælder for alle x,y E R.

Funktionen defineret ved fastsættelsen

tanh(x) = (exp(2x) - 1)/(exp(2x) + 1), x E R

benævnes i øvrigt 'hyperbolsk tangens'.

//Epsilon

Skriv et svar til: Hjælp til at gennemskue udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.