Matematik

ligninger

17. april 2013 af lemonkeeper (Slettet)

√x − 2 = 3.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2013 af SuneChr

Opgaven er set som  (√x) - 2 = 3

Så vi får

√x = 5   ⇔  (√x)2 = 52

Hvis den derimod er set som  √(x - 2) = 3

får vi for x ≥ 2 :     x - 2  =  32


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2013 af Krabasken (Slettet)

BRUG PARENTESER PÅ STUDIEPOTALEN, SÅ VI IKKE SKAL SIDDE OG GÆTTE!


Svar #3
17. april 2013 af lemonkeeper (Slettet)

Tak nospeci :) det var den sidste

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2013 af Stats

#2

Man behøver ikke at bruge store bogstaver til at udtrykke sin vrede.. Derimod burde du hellere komme med en forklaring til at parenteserne er vigtige, da man skal gætte sig frem til opgave formuleringen... Vi skal nødig skræmme dem ude bag skærmen :)  ....

Siger det bare?!

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Der er ikke tale om nogen vrede - men måske en let irritation over den tid, vi spilder med (som i dit eksempel) at skulle

regne to forskellige opgaver i stedet for den ene, som det egentlig handler om.
 

Grunden til, at der skal bruges parenteser er, at i SP's regi kan man ikke som på papiret se, hvor langt en brøkstreg

rækker, hvad der står over eller under, hvad der er dækket af et rodtegn osv. osv.
 

Hvis du er interesseret, kan du sagtens selv finde andre situationer, hvor det er praktisk med parenteser - men først og

fremmest sparer det vores tid, så vi kan hjælpe så mange som muligt.
 

Håber, dette besvarer dit spørgsmål - og HUSK SÅ PARENTESERNE  ;-)

 Øhh - siger det bare . . .


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.