Matematik

Parabel

17. april 2013 af mimok (Slettet)

Hvorfor er det, at et andengradspolynomium med forskriften: f(x)=4x-x2 har parabelgrene, der vender ned ad, når a>0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2013 af Stats

ax2+bx+c

Hvis a er negativ bliver x's værdi også negativ

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
17. april 2013 af mimok (Slettet)

Men det er ikke det, jeg spørger til....

Hvorfor vender dens parabelgrene nedad, når du burde pege opad, da a>0?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

a er koefficienten til leddet med x2 . Her er a = -1.


Svar #4
17. april 2013 af mimok (Slettet)

#1 dine svar er ikke meget hjælp!!!!! Det ved jeg godt. Når a>0 vender parabelbenene opad og når a<0 vender de nedad. Men nu er a>0 og parabelgrene vender nedad. Hvorfor?


Svar #5
17. april 2013 af mimok (Slettet)

Mange tak! #3


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. april 2013 af Stats

Bare glem det så, du ved ikke hvad a er i et andengradspolynomien så...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det drejer sig om at lære at aflæse koefficienterne korrekt. Koefficienten a er ikke nødvendigvis den første koefficient, der optræder. Det er altid koefficienten til leddet med x2.


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. april 2013 af SuneChr

f(x) = ax2 + bx + c    er den generelle forskrift for 2.gr.'s funktionen.

f '(x) = 2ax + b   er  differentialkvotienten af f .

Undersøg nu monotoniforløbet af  f  når a er < 0 og når a >0 .  Det burde du kunne på STX 2. år.


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.