Matematik

Lån og fremtidsværdi

18. april 2013 af Mariapert

En virksomheder optager et byggelån på 2 mio kr. den 1 januar 2011 der afdrages ikke på lånet 1. år lånet tilskrives en rente på 1% u rente pr. kvartal gør rede for at byggelånet er vokset til 2081208,02 kroner siden d. 1 januar 2012

 

 

hvordan? På forhånd tak ;o)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2013 af SuneChr

Der tilskrives rente fire gange

2000000·1,014


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2013 af hbhans (Slettet)

Når lånet stiftes har man Lån = K0 = 2000000.

efter 1. termin er der løbet renter på: K1 = K0 + K0*r = K0(1+r) hvor r er rentefoden.

efter 2. termin løber der igen renter på: K2 = K1 + K1*r = K1(1+r) = K0(1+r)(1+r) = K0(1+r)2

og således videre ......

efter nte termin er lånet vokset til: Kn = K0(1+r)n som angivet for n = 4 i #1


Skriv et svar til: Lån og fremtidsværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.