Matematik

Isoler x i y = 5/9(x-32)

18. april 2013 af Bobsburgers (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er forfærdelig til matematik.
Hvad giver den her? :-)

 

Isoler x i y = 5/9(x-32)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2013 af SuneChr

Hvad hedder opgaven?

            eller

                 ?


Svar #2
18. april 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Nummer to, undskyld!


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2013 af SuneChr

Gang med  9/5  på begge sider. Flyt (- 32) over på y siden ved at skifte dets fortegn.


Svar #4
18. april 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Det er det jeg ikke lige kan finde ud af...


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2013 af Sapfort (Slettet)

Prøv. Det er langt hurtigere at kunne sin matematik end at få andre til at lave den. Man får også et rigere liv af det.


Svar #6
18. april 2013 af Bobsburgers (Slettet)

y* 5/9+32 = x?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2013 af Sapfort (Slettet)

Næsten.

Her dividere jeg med 5/9 på begge sider.

5/9 divideret med 5/9 går ud med hinanden på højre side.

Jeg fjerner parentesen. Det er en plus-parentes, så man kan bare fjerne den. Når man dividere med en brøk, så kan man gange med den omvendte: så 5/9 bliver til 9/5

Jeg ligger 32 til begge sider.


Svar #8
18. april 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Nåååhhhr tror jeg forstår det nu! Tusinde tak.

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Formlen

y = (5/9)·(x - 32)

giver sammenhængen mellem temperaturen målt i Fahrenheit (x) og temperaturen målt i Celsius (y)

C = (5/9)·(F - 32) , og deraf

F = (9/5)·C + 32


Skriv et svar til: Isoler x i y = 5/9(x-32)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.