Matematik

Funktioner, omvendt??

18. april 2013 af Bobsburgers (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionerne f og g er givet ved, at f(x)= 4x+2 og g(x) =1/4 x-  1/4

Find den omvendte funktion til f ved at isolere x og sammenlign med funktionen g.

 

Det kan jeg så ikke finde ud af :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2013 af SuneChr


Svar #2
18. april 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Hmm: 
Kan det passe at den hedder:
y = 4x+2 
x = 1/4*y -2/4?
Hvad skal jeg så svare når jeg skal sammenligne med g?
 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2013 af mathon

 

          f -1(y) = x = (1/4)y - (1/2)


Svar #4
18. april 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Super. Tak!


Skriv et svar til: Funktioner, omvendt??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.