Matematik

Bevis for x^n via. produktreglen

19. april 2013 af prinsessica (Slettet)

Jeg skal gøre rede for, hvordan man ved hjælp af produktreglen kan finde den aflede af xn
når n er heltallig og (større eller lig med 0). Kunne godt bruge noget hjælp er helt lost.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2013 af mathon

 

      først viser du det for n = 1 og n = 2

      så kører du et induktionsbevis

                (xn) ' = (x • xn-1) ' = 1 • xn-1  +  x • (n-1)•xn-2 = xn-1 + (n-1)•xn-1 = n•xn-1


Svar #2
19. april 2013 af prinsessica (Slettet)

Er induktionsbeviset produktreglen?


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. april 2013 af mathon

 

    det antages, at differentiationsreglen  gælder for xn-1
   
             ( xn-1 ) '  = (n-1) • xn-2
 og
         ønsker at bevise reglen for xn
du har så

                (xn) ' = (x • xn-1) ' = 1 • xn-1  +  x • (n-1)•xn-2 = xn-1 + (n-1)•xn-1 = n•xn-1

og har således vist
at gælder
                     differentiationsreglen for en vilkårlig potenseksponent (n-1),
                     gælder den også for den nærmest efterfølgende potenseksponent n

Dette kan gentages i en uendelighed,
hvorfor
                 for alle n∈N
                 gælder
                                       ( xn ) '  =  n • xn-1


Svar #4
19. april 2013 af prinsessica (Slettet)

Tusind tak :) - jeg forstår det


Skriv et svar til: Bevis for x^n via. produktreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.