Matematik

Reducering og ligninger

20. april 2013 af Manu0407 (Slettet)

Hej!

Nu er det meget lang tid siden jeg har haft om reducering og ligninger.

Jeg skal løse disse to opgaver, er der nogle der kan forklare mig hvordan jeg løser dem? For har helt glemt reglerne for hævninger af paranteser og sådan noget...

Opgave 1.
Reducér (a + b)2 − 2a(b − a) − (a + b)(a − b) .


Opgave 2.
Løs ligningen 2x2 + 2x −12 = 0 .
 

Mvh Amanda


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2013 af 123434 (Slettet)

1)

Kvadratsætninger:

(a+b)^2=a^2+b^2+2ab

(a+b)(a-b)=a^2+b^2-2ab

2) Andengradsligning

ax^2+bx+c=0

Find først D:

D=b^2-4ac

Man kan slutte visse forhold om rødderne ud fra diskriminantens værdi. For et andengradspolynomium gælder:
Hvis er der to forskellige reelle rødder. Hvis er der en reel dobbeltrod. Hvis er der ingen reelle rødder, men derimod to konjugerede komplekse rødder.

D=0 en løsning

D>0  to løsninger

D<0 nul løsning

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Når du citerer fra en artikel som denne http://da.wikipedia.org/wiki/Diskriminant bør du enten blot give et link til artiklen, eller også sørge for, at det du citerer giver mening, sammen med din kildeangivelse. Her har du kopieret uden at bemærke, at ligningerne i teksten ikke kom med i din kopi.


Svar #3
20. april 2013 af Manu0407 (Slettet)

forstod intet af det der...


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

I Opg1 benytter man kvadratsætninger og ganger ind i parenteser og reducerer.

I Opg2 skal man løse en 2.-gradsligning. Se formler og metoder i din bog. Man beregner diskriminant og indsætter i formlen for 2.-gradsligningens rødder.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2013 af Eksperimentalfysikeren

#1

Den anden af dine kvadratsætninger er forkert. Den er en sammenblanding af 2 forskellige.

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2013 af 123434 (Slettet)

1# (a+b)(a-b)=a*a-b*b=a^2-b^2


Skriv et svar til: Reducering og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.