Kemi

Stofmængde af eddikesyre???

21. april 2013 af erinaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg har fået et til opgave at bestemme hvor stor en stofmængde eddikesyre der er i 1 liter syltningsvæske. 

jeg ved at det er 0,00085 mol i 5,0 mL syltningsvæske. 

hvordan kan jeg få regnet det på det? hvilken formel skal jeg bruge? 

håber nogen kan hjælpe ^^


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2013 af Deada (Slettet)

Hej :-)

Du kan bruge formlen c(før) * V(før) = c(efter) * V(efter)

 

Først kan du regne c(før) ved at benytte:

c = n/V

c = 0,00085mol / 0,005L

Herefter haves c(før)(0,00085mol), V(før)(0,005L) og V(efter)(1L).

Nu kan c(efter) isoleres og beregnes, og slutteligt findes stofmængden ved:

n = c(efter) * V(efter)

 

Håber det kunne bruges.. :-)


Skriv et svar til: Stofmængde af eddikesyre???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.