Fysik

Gnidningskraft & AR

21. april 2013 af Tran1396 (Slettet)

AR = arbejde :P

Her er et spørgsmål angående gnidningskraft og arbejde.

Et tog kører med hastigheden 150 km/h med en masse på 250t.

gnidningskraften .- Fgnid = u* Ft - med en gnidningskoeffiecient på 0,5.

Fgnidning: 0,5 * (250000*9,82) = 1227500J eller Newton???

Ekin tog - ½*250000kg*150^2km/h =2812500000 kJ

...

Dernæst skal jeg finde arbejdet som gnidningskraften skal udføre til at bringe det til standsning? Men hvordan?

 

PS. er Fgnid i N eller J (mener nok det er N når det er en "force")


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvis toget skal stoppe på grund af gnidningskraften, skal gnidningskraften fjerne alt den kinetiske energi.


Skriv et svar til: Gnidningskraft & AR

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.