Matematik
Statistik
11. oktober 2005 af
Vegeta (Slettet)
Jeg har målingerne
x_i = [0.30, 0.60, 0.90, 1.20]m
T_i = [1.31, 2.06, 2.56, 3.10]s
Hvilket skulle have sammenængen
x_i = T_i^2(gmr^2sin(v)/2(I+mr^2)) = aT_i^2
(a = (gmr^2sin(v)/2(I+mr^2)))
Hvor jeg finder a for den bedste rettelinie som går gennem (T_i^2,x_i)
a = S_xy/S_xx
Så er mit spørgsmål, hvad standardafvigelsen SE(a) angiver for a? Angiver det usikkerhedsintervallet for a, således at værdien ligger mellem a +/- SE(a), eller det spredningen der angiver det? Kan ikke helt forstå hvad forskellen mellem sample variance og population variance er (mathworld.com).
Nu var det meningen at jeg skulle bestemme I, hvordan kan jeg bestemme usikkerheden på I? Det er jo ikke
-(mr^2(2SE(a)-gsin(v)))/(2SE(a))..?
Vi har ikke haft om usikkerhedsberegning, så min viden på området er begrænset.
Læst lidt om det på mathworld.com, men kan stadig ikke se helt forstå det.
x_i = [0.30, 0.60, 0.90, 1.20]m
T_i = [1.31, 2.06, 2.56, 3.10]s
Hvilket skulle have sammenængen
x_i = T_i^2(gmr^2sin(v)/2(I+mr^2)) = aT_i^2
(a = (gmr^2sin(v)/2(I+mr^2)))
Hvor jeg finder a for den bedste rettelinie som går gennem (T_i^2,x_i)
a = S_xy/S_xx
Så er mit spørgsmål, hvad standardafvigelsen SE(a) angiver for a? Angiver det usikkerhedsintervallet for a, således at værdien ligger mellem a +/- SE(a), eller det spredningen der angiver det? Kan ikke helt forstå hvad forskellen mellem sample variance og population variance er (mathworld.com).
Nu var det meningen at jeg skulle bestemme I, hvordan kan jeg bestemme usikkerheden på I? Det er jo ikke
-(mr^2(2SE(a)-gsin(v)))/(2SE(a))..?
Vi har ikke haft om usikkerhedsberegning, så min viden på området er begrænset.
Læst lidt om det på mathworld.com, men kan stadig ikke se helt forstå det.
Skriv et svar til: Statistik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
