Matematik

Jeg fatter hat, eksponentiel udvikling :s

21. april 2013 af Bobsburgers (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder: For den eksponentielle udvikling f gælder, at vækstraten er -7%, og at f(3) = 246,3. Bestem funktionsværdierne f(4), f(7) og f(10).

og jeg har fundet ud af dette: 

y = b*ax
y= 246,3
b= ukendt
a =1+(-0,07)= 0,93
x = 3
246,3 = b * 0,933
Vi finder b :
b = 246,3/(0,93^3)= 306,2073

men aner ikke hvad jeg skal bruge det til :(

Og jeg kan ikke lave resten af opgaven!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man har forskriften for funktionen

f(x) = 246,3 · (1-0,07)x-3

Beregn så f(4), f(7) og f(10).


Svar #2
21. april 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Jamen hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

f(4) beregnes ved at sætte x = 4 ind i forskriften:

f(4) = 246,3 · (1-0,07)4-3 = 246,3 · 0,93 = ...

Prøv nu selv med de andre værdier.


Svar #4
21. april 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Hvorfor har du sagt 4-3 der hvor x var? Skal der stå kun 4 eller 4-3?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

I forskriften

f(x) = 246,3 · (1-0,07)x-3 

er der indsat x = 4 i stedet for x. Bemærk så, at x-3 = 4-3 = 1.


Svar #6
21. april 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Nårh, tror jeg fandt ud af det. Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2013 af Krabasken (Slettet)

y = b * a^x = b * 0,93^x

246,3 = b * 0,93^3

b = 246,3 / 0,93^3 = 306,2073
 

Skitse vedhæftet

;-)

Vedhæftet fil:002.PNG

Skriv et svar til: Jeg fatter hat, eksponentiel udvikling :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.