Fysik

Fysik opg

22. april 2013 af cicis (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej studieportal

jeg har den her opgave for og jeg ved slet ikke hvad det er jeg skal, og er faktisk mere eller mindre lost i opgaven nogen der kan hjælpe :/

http://s10.postimg.org/cqt9vix3t/opgave_til_fysik.png

eller bare give nogle hints til hvordan jeg kan lave den

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2013 af hesch (Slettet)

Pumpen skal yde et tryk = 60 bar - 1,2 bar +3,5 bar.   Hertil skal så adderes et vandsøjletryk på 12m vandsøjle.

Pumpen skal pr. time flytte et volumen = 40000 kg / 950 kg/m3 = 42,1 m3

Husk vandets densitet ved beregning af vandsøjletryk.    :)


Svar #2
22. april 2013 af cicis (Slettet)

jamen hvis vi har trykket, og massen så er det vel at gange dem sammen og bar skal lige laves om til pascal ? :)

W=42,1 m3•9.82•62,3bar =25756,191 J


Brugbart svar (2)

Svar #3
23. april 2013 af hesch (Slettet)

Du mangler at addere vandsøjletrykket =

12m * 950kg/m3 * 9,82 m/s2 =

111948 N/m2 = 111948 pascal

62,3 bar = 6230000 pascal

Samlet tryk = 111948 + 6230000 pascal = 6341948 pascal

Omregn vandflow til m3/sek

Pumpeeffekt = pumpetryk * vandflow   ( Husk enheder, kig på dem, stemmer de ? )


Svar #4
23. april 2013 af cicis (Slettet)

Du mangler at addere vandsøjletrykket =

12m * 950kg/m3 * 9,82 m/s2 =

111948 N/m2 = 111948 pascal

62,3 bar = 6230000 pascal

Samlet tryk = 111948 + 6230000 pascal = 6341948 pascal

Omregn vandflow til m3/sek

Pumpeeffekt = pumpetryk * vandflow   ( Husk enheder, kig på dem, stemmer de ? ) altså hvad jeg kan se så stemmer det hos den samlet tryk

 

Pumpen skal pr. time flytte et volumen = 40000 kg / 950 kg/m3 = 42,1 m3

 

42,1 m3/3600s=0.0116944m3/s

samletpumpetryk = 6341948 pascal•0.0116944m3/s= 74165.2767 men enheden ved jeg ikke helt bliver måske m3/s


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. april 2013 af hesch (Slettet)

samlet pumpetryk =

samlet pumpeeffekt =

6341948 pascal•0.0116944m3/s= 74165.2767 men enheden ved jeg ikke helt bliver måske m3/s.

Pumpeeffekt = tryk * vandflow =

Pascal * ( m3 / s ) =

( N / m2 ) * ( m3 / s ) =      ( forkort ud )

N * m / s =

J / s  =

W         ( Watt )

Så altså pumpeeffekt = 74165 W = 74,165 kW


Svar #6
23. april 2013 af cicis (Slettet)

ja okay så vores fødepumpens afgivne effekt er

74,165 kW


Skriv et svar til: Fysik opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.