Kemi

Hjælp til afstemning af reaktionsskemaer?

22. april 2013 af Hørsholm (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folkens. Jeg har virkelig brug for hjælp til at afstemme disse 4 reaktionsskemaer, og håber der er et fantastisk menneske der vil hjælpe mig.

 

e: 

I-(aq) + SO4^2-(aq) --> I2(aq) + h2S(aq)     surt miljø

f:

S2O3^2- (aq) + Cl2(g) --> SO4^2-(aq) +Cl-(aq)     neutralt miljø

g:

H2O2(aq) + Cr2O7^2-(aq) ---> Cr^3+(aq) + O2(aq)      surt miljø

h:

I- (aq) +IO3^-(aq) ---> I2 (aq)    surt miljø

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

e

Vedhæftet fil:e.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

f

Vedhæftet fil:f.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

g

Vedhæftet fil:g.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

h

Vedhæftet fil:h.doc

Brugbart svar (1)

Svar #5
22. april 2013 af KimT.T. (Slettet)

Når du skal afstemme redoxreaktioner, er der 5 simple trin, du skal gå igennem:

1) Giv oxidationstrin til de i reaktionsdeltagerne indgående atomer, som skifter oxidationstrin gennem reaktionen. Udnyt de generelle regler:
     a) O.T.(H) = +I
     b) O.T.(O) = -II
     c) O.T. for simple ioner er lig med ionens ladning
     d) Summen af O.T. for de indgående atomer i en sammensat ion skal samlet give den sammensatte ions ladning
     e) "Rene" atomforbindelser (ex O2 og N2) har O.T. = 0  

2) Afstem koefficienterne, så antallet af atomer er ens på tværs af reaktionspilen (bortset fra for hydrogen og oxygen) og således, at samlet fald i oxidationstrin bliver lig med samlet stigning i oxidationstrin.

3) Afstem ladning, således at reaktionssiderne opnår samme totale ladning; tilføj her H+ i surt miljø og OH- i basisk miljø.

4) Afstem hydrogenatomantallet ved at tilføje H2O på én af reaktionssiderne.

5) Tjek nu efter om afstemningen er korrekt ved at se om oxygenatomantallet er ens på tværs af reaktionspilen.

 


Skriv et svar til: Hjælp til afstemning af reaktionsskemaer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.