Matematik

Faktorisering

23. april 2013 af Taskenr2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har jeg faktoriseret denne brøk rigtigt?

x2-6x+9                 (x-3)2               x-3               

----------      <=>   ---------   <=>   --------   <=>

 x2-3x                    x(x-3)                  x                    

 

  -3

------

  x

Er ikke sikker på om det er sådan man faktoriserer :/


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2013 af mathon

 

                     x-3                 3
                     ----
     =    1 - --                     for x ∉{0,3}
                       x                  x


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2013 af Stats

(x-3)/x Kan aldrig blive til -3/x

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
23. april 2013 af Taskenr2 (Slettet)

Hvor kommer 1-tallet fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2013 af mathon

 

Man dividerer en flerleddet størrelse med en anden størrelse ved at dividere hvert af leddene med den anden størrelse.


Svar #5
23. april 2013 af Taskenr2 (Slettet)

Men nu bliver jeg bedt om at faktorisere denne brøk:

  x2-25

-------------

2x2-4x-70

Kan umiddelbart ikke sætte noget uden for parantes i tælleren, og nævneren passer da ikke til nogen kvadratsætning? Eller er det bare mig? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2013 af mathon

 

               x2 - 52 = (x+5) • (x-5)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. april 2013 af mathon

 

                   

                                x 2- 25       (x+5) • (x-5)
                            ------------ = ------------------                       x ∉ {-5,7}
                            2x2-4x-70    2 • (x+5) • (x-7)


Svar #8
23. april 2013 af Taskenr2 (Slettet)

Nu kan jeg se det. Havde ikke forestillet mig at nævneren ville se således ud, men det giver jo perfekt mening. Nu er det jo bare at forkorte :) Mange tak for hjælpen endnu en gang!


Skriv et svar til: Faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.