Matematik

Har virkelig brug for hjælp, tak!:-)

23. april 2013 af kjijihuhj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Om en potenssammenhæng oplyses, at grafen går gennem punkterne (1,2) og (2,8(. 
a. Indsæt efter tur punkternes koordinater i forskriften y=bxa, så der fremkommer to ligninger i a og b. 

b. Løs ligningerne, og angiv en forskrift for sammenhængen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2013 af Matkaj

a)Et punkt skrives på formen (x,y), dvs. førstekoordinaten er en x-værdi og 2.koordinaten er en y-værdi, så for hvert punkt kan du opstille to ligninger ved at du indsætter x-værdien og dens tilhørende y-værdi i fporskriften


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2013 af Matkaj

.. for hvert punkt kan du opstille en ligning dvs. to ligninger ialt!


Svar #3
23. april 2013 af kjijihuhj (Slettet)

tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2013 af Krabasken (Slettet)

y = b * xa

2 = b * 1a ............ ligning 1

8 = b * 2a ............ ligning 2

Lad os se på ligning 1

b * 1a = 2 ............  1 opløftet i hvadsomhelst = 1

b * 1 = 2

b = 2  ............  som vi indsætter i ligning 2

2a * 2 = 8

2a = 8/2 = 4

a = 2

y = 2 * x2

;-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2013 af Euroman28

Mest normalt er at bruge følgende formel til at finde a

 

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2013 af mathon

eller noteret
                                    y2/y1 = (x2/x1)a

                                    4 = 2a

                                    22 = 2a

                                    a = 2


                                    b = y1/x12 = 2/12 = 2

                         f(x) = 2 • x2


Skriv et svar til: Har virkelig brug for hjælp, tak!:-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.