Matematik

hvad kostede smykket før prisstigningen?

23. april 2013 af hehehej (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har brug for hjælp til en opgave, hvor jeg har disse oplysninger:
Prisen på et smykke stiger med 7,2% til 1900kr. Hvad kostede smykket før prisstigningen.

Jeg prøvede at regne den ud således 0,072*1900=136,8
1900-136,8=1763,2.
Passer det? Eller skal jeg gøre noget helt andet? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2013 af Matkaj

Nej, de 7.2% skal ikke tages af slutprisen men af før prisen dvs. opgaven er at finde ud af hvad prisen var før dvs. løs

x*1.072=1900 eller x+0.072x=1900 hvor x er prisen før stigningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2013 af Krabasken (Slettet)

107,2 % = 1900 kr.

1 % = (1900  / 107,2)  kr.

100 % = (1900  / 107,2 * 100)  kr. 

=  ?

;-)


Svar #3
25. april 2013 af hehehej (Slettet)

Hvor kommer de 107,2% fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2013 af mathon

         

              oprindelig pris   100%
              stigning               7,2%  
              ny pris             107,2%

 

              oprindelig pris = (1900 kr) / 1,072


Skriv et svar til: hvad kostede smykket før prisstigningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.