Matematik
En form for ligninger.
11. oktober 2005 af
Malfoy (Slettet)
Hej...
Håber der er nogle der gider at hjælpe mig med følgende opgaver.
1) For en genstand, der falder frit, kan man beregne faldtiden af formlen:
s= 4,91 * t ^2
Her er s faldvejen mål i meter, og t er faldtiden målt i sekunder.
a) Hvor langt flader en sten på 1,2 sekunder?
s=4,91 * 1,2^2
= 7,07 meter
b) Hvor langt falder en sten på den dobbelte tid?
= 7,07^2
c) Hvor lang tid tager det at falde ned i Rundetårn, der er 36 m højt?
6 meter
d) Isoler t i folmlen og fremstil herved en formel til beregning af faldtiden.
Håber der er nogle der gider at hjælpe mig med følgende opgaver.
1) For en genstand, der falder frit, kan man beregne faldtiden af formlen:
s= 4,91 * t ^2
Her er s faldvejen mål i meter, og t er faldtiden målt i sekunder.
a) Hvor langt flader en sten på 1,2 sekunder?
s=4,91 * 1,2^2
= 7,07 meter
b) Hvor langt falder en sten på den dobbelte tid?
= 7,07^2
c) Hvor lang tid tager det at falde ned i Rundetårn, der er 36 m højt?
6 meter
d) Isoler t i folmlen og fremstil herved en formel til beregning af faldtiden.
Svar #1
11. oktober 2005 af Mester_Bean (Slettet)
jeg gætter på det opgave d du skal have hjælp til?
For at isolere t i formlen s=4,91*t^2 siger du:
s = 4,91 * t^2 <=>
s/4,91 = t^2
og dermed har du fundet t^s.. hvis du skal helt ned på t, skal du bare tage kvadratroden!
Vil også lige tilføje at du har lavet en fejl i opgave b!
Her skal du jo bage tage det dobbelte af 1,2sekunder og sætte det ind i formlen som du rigtigt nok gjorde i a.
Og i C skal du jo angive en tid - og ikke en strækning! Og tid måles ikke i meter, så der har du også en fejl!
Du siger bare:
36 = 4,91*t^2 og isolerer t!
For at isolere t i formlen s=4,91*t^2 siger du:
s = 4,91 * t^2 <=>
s/4,91 = t^2
og dermed har du fundet t^s.. hvis du skal helt ned på t, skal du bare tage kvadratroden!
Vil også lige tilføje at du har lavet en fejl i opgave b!
Her skal du jo bage tage det dobbelte af 1,2sekunder og sætte det ind i formlen som du rigtigt nok gjorde i a.
Og i C skal du jo angive en tid - og ikke en strækning! Og tid måles ikke i meter, så der har du også en fejl!
Du siger bare:
36 = 4,91*t^2 og isolerer t!
Skriv et svar til: En form for ligninger.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
