Matematik

Haster - differentialregning

24. april 2013 af Star04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej kan ikke finde ud af denne opgave. Nogle der ved hvordan man gør? 

 

Funktionen f er givet ved f(x) = x-2/√x. Gør rede for monotoniforholdene. 

Vis, at linjen med ligningen 8 y = 3x − 4 er tangent til grafen. Tangenten afgrænser sammen med koordinatakserne en trekant i 4. kvadrant. Beregn denne trekants areal.

 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2013 af mathon

 

                     f '(x) = 1 + 1/(x•√(x))

monotoniændringer kræver

                    f '(x) = 0


Svar #2
24. april 2013 af Star04 (Slettet)

#1 skal man differentiere den? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2013 af lfdahl (Slettet)

#2

Ja, monotoniforhold afgøres af fortegnene for den første afledede, f'(x) på intervallet fastlagt af Dm(f).

 Jfr. #1 får du:

f og dermed f' er kun defineret for x > 0, så f er monotont voksende på Dm(f) =  R+


Skriv et svar til: Haster - differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.