Fysik

spændingsfald over resistoren

25. april 2013 af dvffvd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et voltmeter kobles i serie med en resistor med resistansen 1,69 M?. Seriekoblingen sluttes til en spændingskilde, som leverer et fast spændingsfald på 9,00 V. Herefter viser voltmeteret 7,70 V.

a. Hvor stor er strømstyrken i kredsløbet? (Hjælp: Bestem først spændingsfaldet over resistoren)

b. Hvor stor er voltmeterets indre resistans?

 

Hvordan bestemmer jeg spændingsfaldet over en resistor, og hvad er indre resistans?

:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2013 af mathon

 

     a)
                        I = ((9,0 V) - (7,7 V)) / (1,69·106 Ω) = 7,69231·10-7 A = 0,769 µA


     b)             
                       Rvoltmeter = Uvoltmeter / I = (7,7 V) / (7,69231·10-7 A) = 1,001·107 Ω = 10,01 MΩ


Svar #2
25. april 2013 af dvffvd (Slettet)

Du' en skat, mathon! :D


Skriv et svar til: spændingsfald over resistoren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.