Matematik

hvordan skal jeg løse ligningen?

25. april 2013 af Merly (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til at løse den her opgave:

 

x6+9x3+8=0

løse ligningerne med diskriminantformlen ved først at indføre en substitution:

sæt t=x^2

 

 

Jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2013 af peter lind

Mener du ikke x6+9x3+8=0 ? I så fald kan du sætte x3.=t x6=t2 Det giver en andengradsligning i t


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Menes der

x6 + 9x3 + 8 = 0    ?

Det er en 2.-gradsligning i (x3) . Indsæt t = x3 (ikke x2 som foreslået), og se på den fremkomne ligning i t.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2013 af PeterValberg

Hvis ligningen hedder:

x6 + 9x3 + 8 = 0

så sæt t = x3 hvilket giver:

t2 + 9t + 8 = 0

løs denne andengradsligning i t først, løs derefter for x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
25. april 2013 af Merly (Slettet)

#2

hov jo undskyld jeg mente  x6+9x3+8=0 .

Det er fordi jeg først skal indfør en substion, og det ved jeg ikke hvordan jeg skal gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2013 af PeterValberg

#4 det har du lige fået svar på 3 gange :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt substitutionen t = x3. Så er t2 = x6 . Skriv "t2" i stedet for "x6" , og skriv "t" i stedet for "x3" i ligningen, som det er vist i #3. Løs den fremkomne 2.-gradsligning i t.


Svar #7
25. april 2013 af Merly (Slettet)

#3

Hvorfor skal jeg løse den i t.?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hallo. Det er en 2.-gradsligning. Det må du da have lært at løse. (Diskriminant, rodformel, faktorisering).

Læser du ikke svarene ovenfor?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. april 2013 af AGAA (Slettet)

Med t=x3 er x6+9x3+8=0 ⇔ t2+9t+8=0 ⇔ (t+1)(t+8)=0


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. april 2013 af Clapou (Slettet)

I er helt ude at skide, man skal bruge formlen d=k^2*a*b*c for at finde diskriminanten?


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvad har det med opgaven at gøre? Der er tale om en forklædt  2.-gradsligning. Se forklaringerne i #1, #2, #3, #6, og løsningen i #9.


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. april 2013 af Clapou (Slettet)

Du ved aldrig hvad fanden du skal gøre!!!!! Skal jeg virkelig til at hjælpe dig så du forstår det, for det ser ud til at du aldrig følger med i timerne. Jeg giver dig lige nogle tips til hvordan, du bliver bedre.

Tip 1: Følg med i timerne - Det er vigtigt, fordi så kan du bruge det til dine afleveringer, der er en grund til, at i lærer det som i gør. Læreren vil forberede jer til afleveringerne.

Tip 2: Prøv at tænk selv - Du skal for det første prøve at løse dem selv, prøve at bruge formlerne osv. Det nytter ikke at du bare kigger på dem, og derefter bare skriver ind på studieportalen. 

Tip 3: Ikke snyd! - Du vil jo bare have mellemregninger og svarene. Det nytter ikke til noget. Du får måske rigtige svar osv. Men når du kommer til den rigtige test: eksamen, årsprøver eller lignende kommer du til at have problemer, fordi du snyder heletiden. Hvis jeg kendte dig havde jeg sladret til læreren. Det ville være det bedste, for så kunne du lave dine afleveringer selv. 

Tip 4 - Få ekstra hjælp - Prøv at spørg din lærer om du kan få ekstra undervisning til matematik, for du har virkelig brug for det. Jeg har fulgt lidt med i dine opslag, og det er altid i matematik du bliver ved med at spørger. Jeg vil råde dig til at få hjælp af dine forældre ellers kan du jo få ekstra hjælp, som jeg har råddet dig.

Hilsen Claus Clapou hehe....


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. april 2013 af Clapou (Slettet)

#11 jeg tror godt jeg ved hvad jeg snakker om. Er det dig der har studeret matematik på universitet i 5 år? Nej, så jeg vil råde dig til at holde din mund. 


Svar #14
29. april 2013 af Merly (Slettet)

Jeg har fundet ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. april 2013 af PeterValberg

citat #10: "I er helt ude at skide...."

citat #12: "Du ved aldrig hvad fanden du skal gøre..."

Det kan godt være, at du har studeret matematik på uni i lang tid, - men i så fald har
du vist glemt at opgradere dine sociale skills samtidig....man kan simpelthen ikke tillade sig
at tale (skrive faktisk) til andre i den tone her på SP (og for den sags skyld alle andre steder).
Her på SP bør tonen mellem os være respektfuld, venlig,hjælpsom og vejledende.

 

Det er glimrende råd, du videregiver i #12, - ingen tvivl om det :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hvordan skal jeg løse ligningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.