Fysik

Fysik: pleas hjælp!!

26. april 2013 af 123456ata (Slettet) - Niveau: B-niveau

har virkelig svært ved de to opgaver :-(

et snelag på 10 cm svarer til et vandlag på 10 mm.

- Hvor meget varme sker der til for at smelte et 10 cm lag sne som dækker Danmarks areal 43000 km^2.

- sammenlign denne varme med Danmarks årlige energibehov til opvarmning.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2013 af peter lind

Find rumfaget af det tilsvarende vand og find heraf massen. Brug så at den nødvendige varme er massen gange isens smeltevarme


Svar #2
26. april 2013 af 123456ata (Slettet)

rumfanget: 0,00001 km*43000 km^2=0,43 km^3

massen: (0,43 km^3)*(1*10^12g/km^3)=4,3*10^8 kg 

Q=m*L= (4,3*10^8kg)*(334 kJ/kg)= 1,43*10^11 kJ

 

kan det passe


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2013 af peter lind

Metoden er rigtig. Jeg har ikke kontrolleret tallene


Svar #4
26. april 2013 af 123456ata (Slettet)

okay, tak for hjælpen


Skriv et svar til: Fysik: pleas hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.