Matematik

Keglestub - Hvor meget vand kan den indeholde?

27. april 2013 af JenzzeN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens.

Jeg er i gang med et matematik projekt og er gået lidt i stå i en opgave.

Vi har en keglestub hvor vi kender følgende enheder:

R=11

h=10

v=23.13

Og skal nu bestemme hvor meget vand skålen kan rumme.

Mange tak på forhånd. 

 

Vedhæftet fil: Keglestub.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2013 af mathon

 

                    tan(v) = (R-r) / h

                    tan(23,13º) = (R-r) / h

                    h = (R-r) / tan(23,13º)


Svar #2
27. april 2013 af JenzzeN (Slettet)


Svar #3
27. april 2013 af JenzzeN (Slettet)

Hvis jeg isolerer r, får jeg et negativt resultat: -10.69305121


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. april 2013 af mathon

                    h •  tan(23,13º) = (R-r)

                    r = R - h •  tan(23,13º)

             

                    r = 11  -  10 • tan(23,13º) = 6,73

 

                    V = (π/3) • 10 • (112 + 6,732 + 11•6,73)


Svar #5
27. april 2013 af JenzzeN (Slettet)

Mange tak for det gode svar - Jeg fik løst opgaven :-)


Skriv et svar til: Keglestub - Hvor meget vand kan den indeholde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.