Matematik

anden ordens ligningssystem

27. april 2013 af anja00 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har fået følgende differentialligningssystem:

x' = f(x,y)=-x^2+2x+2y-3
y' =g(x,y)=-y^2+2x+2y-3

Jeg kan ikke helt se, hvordan dette kan stilles op på matrix form, da der er x^2 og y^2.

Kan I hjælpe med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Er x og y funktioner af t ?


Svar #2
27. april 2013 af anja00 (Slettet)

hm, ja det må de være


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man ser så, at

x' = -(x-1)2 +2(y-1) , og

y' = -(y-1)2 + 2(x-1)

dvs.

(x-1)' = -(x-1)2 +2(y-1), og

(y-1)' = -(y-1)2 + 2(x-1) ,

dvs

u' = -u2 + v , 

v' = -v2 + u ,

hvor u = x-1 og v = y-1 .


Skriv et svar til: anden ordens ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.