Fysik

Haster - Bestemmelse af densitet af atmosfære ud fra graf.

27. april 2013 af sofiej92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har meget brug for hjælp til en opgave. 

Det drejer sig om opgave 6, b.

Delopgave a, har jeg fået til 2574 km, hvis det skal bruges til noget. 

Jeg havde tænkt, at man kunne bruge formlen for luftmodstand:

FW=1/2•cW•A•ρ•v2

Her kunne jeg så vurdere hastigheden v ud fra grafen, men synes bare ikke jeg kan komme videre derfra. 
Jeg håber, at der er nogle venlige sjæle, som kan hjælpe mig. 

Opgavesættet hvori opgaven indgår kan findes på følgende link:

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120816%20stx122%20FYSA%20skriftelig%20opgavesaet.ashx

 

På forhånd mange tak! :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2013 af hesch (Slettet)

Du kender jo alle størrelser i din ligning, undtagen v2:

cw, A er opgivet.

Fw = m * gtitan


Svar #2
27. april 2013 af sofiej92 (Slettet)

Jeg kender vel ikke densiteten, da det er den jeg skal vurdere..
Men umiddelbart tænker jeg ud fra grafen at v nærmer sig nul, efterhånden som man kommer tættere på overfladen?
Og så vil densiteten jo også blive 0, hvilket jo ikke kan passe?

Beklager meget - men kan ikke lige rigtig forstå det.

Men mange tak for din hjælp! :) Sætter jeg stor pris på.

Brugbart svar (1)

Svar #3
27. april 2013 af hesch (Slettet)

Undskyld, jeg skrev forkert:

Du kender jo alle størrelser i din ligning, undtagen densiteten:

cw, A er opgivet.

v  vurderes ud fra bilag 2.  Heraf findes v2.

Fw = m * gtitan

v afløses som  -hældningen af kurven på bilag 2.


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. april 2013 af hesch (Slettet)

Jeg aflæser  v ≈ 5 m/s


Svar #5
28. april 2013 af sofiej92 (Slettet)

Tusind tak for din hjælp! :)

Jeg beklager meget, at jeg spørger igen. Men til at finde A, er det så faldskærmens areal man tager udganspunkt i?


"I nedstigningen gennem Titans atmosfære blev Cassini-Huygens bremset af en faldskærm med radius 1,51 m og formfaktoren 0,89. Cassini-Huygens masse var 239 kg." Fra opgaven.

og når du skriver at FW=m*gtitan, er det så massen af titan eller massen af Cassini-Huygens? 


Svar #6
28. april 2013 af sofiej92 (Slettet)

Har fået en densitet på 4,02 kg/m3.

Kan det passe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2013 af hesch (Slettet)

#5:  

er det så faldskærmens areal:   Ja, eftersom Huygens areal ikke er oplyst i opgaven.

er det så massen af titan eller massen af Cassini-Huygens:   Det er Huygens masse. Hvis du skal beregne tyngdekraften på et lod på jorden, indgår jordens masse jo ikke i beregningerne, men udelukkende jordens tyngdeacceleration.

#6:  Aner det ikke, har ikke efterregnet det.    :)


Skriv et svar til: Haster - Bestemmelse af densitet af atmosfære ud fra graf.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.